Bod Péter Ákos2015/02/04

Programsorozatunk fővédnöke, Bod Péter Ákos: az MTA doktora, korábbi jegybankelnök. Előadását február 16-án (hétfőn) hallgathatjátok majd meg, melynek címe "Létezik-e magyar modell - avagy a nem szokványos gazdaságpolitikák".

Kezdés: 2015. február 16. 17:00

„Hogy is jutottunk ide? És hova vezet mindez? – Aligha van időszerűbb és gyakoribb kérdés, amivel a válságot követő, a bevetett közgazdasági közelítésekkel szembeni külön útját hangoztató – vagy éppen csak gyakorló – európai gazdaságpolitikák elemzői akarva-akaratlanul is szembesülnek. E kötetben a részt vevő megfigyelő történeti és elméleti mérlegen értékeli az elmúlt évtizedek magyar teljesítményét, izgalmas együtt gondolkodásra és néha kemény vitára is invitálva a való élet kérdéseire érzékeny olvasót.” – így ír Csaba László, akadémikus Bod Péter Ákos professzor könyvéről, amely a Liska Tibor Szakmai Hetek nyitóelőadásának is fő irányvonalát képezi majd.

Bod Péter Ákos, közgazdász, politikus, egyetemi tanár, az MTA doktora, de ahonnan valószínűleg a legtöbbetek ismeri, hogy 1991 és 1994 között ő töltötte be a Magyar Nemzeti Bank elnöki pozícióját.

A professzor úr azóta is nyomon követi és vizsgálja a magyar gazdaságpolitika döntéseit és annak következményeit. Nemrég megjelent egy könyve  „Nem szokványos gazdaságpolitikák” címmel, melyben közel 50 év gazdaságpolitikáját mutatja be és elemzi azt az olvasó számára.

Előadása során megtudhatjuk, hogy hol hibáztunk az elmúlt időszakban, mi az oka annak, hogy van ami máshol bevált, de nálunk nem tudott, mik a tanulságok és hogy mi lehet Magyarország célja a jövőben, valamint hogyan is tudnánk elérni azt.

« Vissza a hírekhez