Simai Mihály2015/02/19

A Szakmai Hetek negyedik napján az új globális ENSZ-programról, illetve ennek Magyarországra való hatásairól tartott előadást Simai Mihály, Széchenyi-díjas közgazdász, az MTA tagja és a Magyar ENSZ Társaság elnöke.

Kezdés: 2015. február 19. 16:00

Neves vendégünk prezentációja elején a 15 éves  Milleniumi célkitűzésekre tért ki hosszabban, elemezte, hogy a kitűzött nyolc cél közül, melyek lettek teljesítve, illetve ezek milyen hatással voltak Magyarországra.

Az előadás második felében az új globális ENSZ-programról hallhattunk, melyben részletezésre került a vagyon- és jövedelemelosztás, a világgazdaság várható növekedése és a foglalkoztatottság, az oktatási rendszer kérdése, a környezeti fenntarthatóság, egészségügyi ellátás, élelmezés, energiaellátás, valamint az ún. "Global govermance", vagyis a nemzeti kormányok értékelése.

Minden egyes programnál ismertette, hogy az adott témával kapcsolatban az ENSZ által rangsorolt országok között Magyarország hányadik helyet foglalja el.

Az előadás végén a hallgatóságnak lehetősége volt a témával kapcsolatban felmerült kérdéseik feltevésére, melyekre szintén kimerítő válaszokat kaptunk.

« Vissza a hírekhez